Eber Golu - Eber Golu Resimleri


Arkadaşlarım hemşerilerim bugünkü yazımızda sizlere Bolvadin’in geçim kaynaklarından Eber Gölü hakkında kısa bilgi vereceğim, sonra sizlere Eber Gölünde yapmış olduğumuz gezi sırasında çekmiş olduğumuz muhteşem Eber Gölü fotoğrafları yayınlayacağım..    
  
  





Eber Gölü Bolvadin’in, güneydoğusunun 6 km uzağında bulunur. Rakımı 967 m. 165 km2 yüz ölçümüne sahiptir. Derinliği bazı yerlerde 21 metre olan göl sazlıktır. Kamış, Gındıra, Berdi, Gölotu, ve Eber Sarısı Çiçeği meşhurdur. Kuşların göç yolunda, çoğalmak için en uygun bataklıkları vardır. Göl içerisinde Kırk Şehit Adası vardır. Göl içerisinde “KOPAK” denilen yer değiştiren adacıklar mevcuttur. Türkiye’nin 12. büyük gölüdür. Av turizmi, Karabatak, Kaşıkçı, Balaban, Balıkçık, Göl Kazı, Dik Kuyruk, Pelikan, Kuğu, Sakarmeke, Ördek avı yapılır. Ayrıca balıkçılık yapılır. Gölde sazan, turna, yengeç, kerevit, kurbağa gibi hayvanlar da yörenin geçim kaynaklarındandır.



    

Bolvadin resimleri başlığı altında daha gözel resimler de bulabilirsiniz sitemiz hakkında görüşleriniz yorum yaparak bize bildirebilirsiniz..

Hiç yorum yok:
Write comments

Bunlara da bakıveee × +