Heybeli Kaplicalari Tarihi


Heybeli Termal Kaplıcaları Genel Bilgiler


Bolvadin hakkında kısa bilgi;

Bolvadin ilçesi; Afyonkarahisar - Konya karayolundan 12 km. içeride olup il merkezi Afyonkarahisar'a 60 km., Emirdağ ilçesine 30 km. mesafededir. Toplam 49 mahallesi ile Afyonkarahisar ilinin en büyük ilçelerinden biridir. Tarihi İpek Yolu'nun da buradan geçmesi ile Bolvadin ve civarına iskan yoğunlaşmış olup, ülkemiz ve dünya turizmine cevap verecek konumdadır.


Heybeli Termal Tarihi hakkında bilgi;

M.Ö. 295 yılında meydana gelen büyük depremler sonucunda ovanın her tarafından sıcak sular fışkırmıştır. Kaplıcalar neojen, jeolojik zamanda meydana gelmiştir. Bu nedenle vadiye "Şifalı Frigya" denmiştir.



Tarihte Lentos Come (Lentos Kome) kaplıcası olarak geçer. Kaplıcanın batı tarafında kasabanın kilisesi vardır. 1116 tarihinde yapılan Bolvadin Savaşı sonunda bölge tamamı ile Türklerin egemenliğine geçmiştir. Türkler kaplıcayı aldıktan sonra buradaki kiliseden dolayı Kızıl Kilise köyü ismini almıştır.



Bolvadin Belediyesi'nin mülkü olan kaplıca, Kızıl Kilise Kaplıcası ismi ile anılır. Kaplıca sularının oluşan tortudan dolayı (kirs) Kızıl Kirse Kaplıcası ismi de kullanılmaktadır.

Bolvadin Heybeli Termal Kaplıcaları Rezervasyon ve iletişim bilgileri için <<<tıklayın>>>

Hiç yorum yok:
Write comments

Bunlara da bakıveee × +