Bolvadinli Yörükzâde Ahmed Fevzi Efendi (rh.a.) Hazretleri Belgeseli



AKÇEVRE Derneği'nin “Afyonkarahisar Manevi Büyüklerini Anıyor” projesi kapsamında Bolvadin'de 6 Nisan 2013 tertip ettiği Bolvadin'in önemli şahsiyetlerinden olan Yörükzade Ahmed Fevzi Efendiyi Yâd Paneli için hazırlanan Yörükzâde Ahmed Fevzi Efendi (rh.a.) Belgeseli çekildi.

Belgesel çekimi için İstanbul'dan gelen Lokomotif Ajans ekibi, merhumun vefatına kadar hizmetine devam ettiği Bolvadin'deki Tarihi Alaca Camii, medrese ve kabrinde yapılan çekimlerde o dönemin havası verilmeye çalışıldı. Yörükzade Ahmed Fevzi Efendi'nin oğlu olan emekli Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Hilmi Özdemir'in anlattıklarıyla şekillenecek olan belgeselde, merhum Yörükzade'yi gören son şahitlerden Bolvadin eşrafından Hafız Ahmed Akşahin hocanın da anılarına yer verilecek. Çekimlerde Yörükzade Efendi'yi, ilçede berberlik yapan Osman Çelikkaya canlanlandırıyor. 

Sinema kurgusuyla işlenecek belgeselde, Yörükzade Efendi'nin ilmi vazifeleri, Bolvadin hayatına kattıkları, tarikatına olan bağlılığı gibi konular canlandırma yoluyla seyirciye anlatılmaya çalışılacak. Yörükzade Ahmet Efendi'nin Bolvadin ilçenin Tarihi Alaca Camii yanında bulunan medresesinde bulunan kütüphanesi, kullandığı eşyalar Ajans Lokomotif tarafından belgesel yapıldı. Yaklaşık 2 gün boyunca yapılan çekimlerde, Alaca Camii'nden de görüntüler alındı.

Merhum Yörükzade Efendi'nin çok kıymetli bir şahıs olduğunu belirten AK-ÇEVRE Derneği yetkilileri, uzun yıllar saklanacak ve bir arşiv vazifesi görecek olan bu belgesel için profesyonel bir ekiple çalıştıklarını söylediler.

Bolvadinliler olarak kendilerine belgesel için teşekkür ediyoruz...


Bolvadin, Bolvadin Haberleri, Bolvadin Gelenekleri, Bolvadin Kent Rehberi, Bolvadin Tarihi, Yörükzâde Ahmed Fevzi Efendi, Yörükzâde Ahmed Fevzi Efendi kimdir, 

Hiç yorum yok:
Write comments

Bunlara da bakıveee × +