AFYON USULÜ HASHASLI KATMER NASIL YAPILIR ?

Afyon Usulü Haşhaşlı Katmer Nasıl Yapılır?


En güzel tarifi sizler için hazırladık, Bolvadin Yenice Mahalle fırınından çıkan katmerlerin tarifini sizler için özenle hazırladık.
Bizler Bolvadin'de haşgeşli deriz, buyrun şimdi haşgeşli katmer tarifimize :)

Haşhaşlı Katmer Malzemeleri:
*Hamur için:
- 1 kg un
- 1 y.k. kuru maya
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar su

*Hashas için:
- 250 gr ezilmis haşhaş
- 2 su bardağı ayçiçek yagi

*Pistikten sonra üzeri için: eritilmis tereyagi

Haşhaşlı Katmer Hazirlanisi:
1) Hamur için sekeri kuru mayayla bir kasede karistirin ve ilik su ekleyip kabarmaya birakin
2) Derin bir kabin içine unu, tuzu ve aktif hale gelmis mayayi ekleyip yogurmaya baslayin
3) Azar azar ilik su ilave ederek yumusak bir hamur elde edin ve 50 dakika oda isisinda mayalandirin
4) O arada hashasi ayçiçek yagi ile karistirip inceltin ve oldukça sivi bir karisim elde edin
5) Mayalanan hamurdan 130 gramlik bezeler kopartin ve tabak büyüklügünde açin
6) Üzerine hashasli yagdan yaglayip bohça yapin ve 10 dakika dinlenmeye birakin
7) Dinlenen bohçalari tavanizin büyüklügünde açin ve isinmis tavada pisirin
8) Her iki kismi pistikten sonra üzerine biraz eritilmis tereyagi yaglayin ve ilik veya soguk tüketin

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:
Write comments

Bunlara da bakıveee × +