Bolvadin de 19 Mayıs kutlamalari



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları İlçemiz Bolvadin'de Hükümet Konağı Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. 




Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Gençlik Yürüyüşünden sonra İlçemiz Horan Parkı'nda devam etti. 



Horan Parkındaki  etkinliklerde İlçe Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.



Günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı, Konuşmalarda 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının yıl dönümü ile  bu tarihin bir yolculuğun pekiştiği, çok daha uzun, zorlu ve önemli bir yolculuğun başlangıcıdır. 



İşte bu nedenle belki de anladığımız pek çok tarih içinde en önemlisi budur. Çünkü bu gün kurtuluş mücadelesinin ilk adımı atılmıştır ve biz biliyoruz ki en uzun yolculuklar bile o ilk adımla başlamıştır  denildi.



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili şiirleri okunması, Bolvadin Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi ile diğer okullarımızın bir birinden güzel gösterilerinin ardından ilçe genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.











Neşet Ertaş eşliğinde Bolvadin Video








Bolvadinli Yörükzâde Ahmed Fevzi Efendi (rh.a.) Hazretleri Belgeseli





Bolvadin de Halk Pazari













Hiç yorum yok:
Write comments

Bunlara da bakıveee × +