Bamya Corbasi Nasil Yapilir Resimli Anlatim - Yoresel Yemekler


BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR? 



Bamya Çorbası Nasıl Yapılır? Bolvadin yöresinin en güzel yemeğidir.


En güzel Bamya Çorbası Bolvadin'de pişirilir. Çünkü o kadar çok tüketilir ki neredeyse Bolvadin'de her evde pişirilir ve Bolvadin hanımları Bamya Çorbası Tarifini geleneklerine göre yaptıklarından lezzetlidir.

Bamya Çorbası yapılırken içeriği son derece önemlidir, çünkü içerisine konulan malzemeler yemeğimizin kalitesini hemde lezzetini arttıracaktır.

Bizimbolvadin ekibi olarak güzel şehrimizde yapılan ve herkesçe bilinen bamya çorbasının tarifini unutanlar sitemizi takip eden dost, hemşeri, özellikle yurt dışında bulunan gurbetçi kardeşlerimize yönelik, yoksa Bolvadinli olmasına rağmen halen yöresel yemeklerimizi yapmayı bilmeyenler mi var ? :)

Neyse öyle de olsa bundan sonra kadim kentimiz Bolvadin'in Tüm Özel yemeklerini, davet yemeklerini, düğün yemeklerini, mevlüt yemeklerini velhasıl kelam Bolvadin de nenelerimiz sabah kalktığında ocağa koyduğu kazanda ne pişiriyorsa sizin kazanda o şekilde kaynayacak inşallah ...

En çok bilinen özellikle düğünlerimizde yapılan yemeklerle başlayalım.





Bamya Çorbası Tarifi İçin malzemeler:


50 gr kuru çiçek bamya 
2 limon 

200 gr kuzu eti (ince kıyılmış) 
2 soğan 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 çorba kaşığı domates salçası 
6 Su Su bardağı 
1 çay kaşığı pul biber 
Tuz


 Bamya Çorbası Nasıl Yapalır?Yazdan kuruttuğumuz kuru bamyaları ellerimizle yavaşça yada bir kevgirin içinde hafifçe ovalayarak tüylerinden ayıklayın, sonra bir tencereye koyun zerene.

Üzerini bir iki barnak geçecek kadar kaynar su dökün, en iyisinden kesilen 2 dilim limon ilave edin...

Dana etini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.

Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.

Ayçiçek yağının yarısını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde kuşbaşı doğradığınız dana etini tencereye alın ve hafif bir renk alana kadar kavurun.

Kavrulmakta olan etlere çorbanın yapımında kullanacağınız suyu katın. Dana etlerini yumuşayana kadar pişirin.

Kurutulmuş bamyaları ayrı bir tencerede limon suyu ilavesiyle kısa bir süre haşlayın. Suyunu süzdüğünüz bamyaların iplerini çıkartın. 
Haşlanan etleri bir kevgir yardımıyla çıkartarak temiz bir tabağa alın. Et suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra bir kenarda bekletin.

Büyük boy bir tencerede kalan ayçiçek yağını kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun. Domates salçasını katıp kavurma işlemini 2-3 dakika kadar devam ettirin. Haşlanmış kuşbaşı dana etlerini ilave edin ve soğanlarla birlikte kavurun.

Ayırdığınız et suyunu tencereye aktarın. Kaynamaya başlayan et suyuna kısa bir süre haşladığınız çiçek bamyaları katın.

Tuz ve taze sıkılmış limon suyunu kattığınız etli bamya çorbasını kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin. Bamya Çorbası hazırdır, Afiyet olsun!



Yazılarımız düzenli olarak güncellenmektedir.
son güncelleme 23.03.2020

Hiç yorum yok:
Write comments

Bunlara da bakıveee × +